Five Favourites | week 50

Een blauwe maandag

Ik wil er niet te lang bij stil staan (er zijn genoeg andere sites die dat al doen)  maar vandaag is het, volgens de meeste bronnen, Blue Monday.  Op een aantal sites is het pas op maandag 25 januari, dus vergeef mij als het uiteindelijk een weekje later is. Maar het inspireerde mij voor de blogpost van vandaag.

Je begrijpt mijn bruggetje als ik je nu vertel dat  blauw  een van de trendkleuren is  het komende seizoen. Helemaal niet verkeerd vind ik. In veel winkels en op internet zag ik deze blauwe trend al regelmatig voorbij komen. Kobaltblauw, hemelsblauw maar ook vergrijsde blauwtinten en blauwgroen zoals je soms ziet in het kleurverloop van de zee. Ontwerpers hebben zich  laten inspireren door de natuur. We zijn graag in de natuur voor de broodnodige rust en naast ons drukke leven geeft de natuur ook een gevoel van ruimte en vrijheid.

Als ik kijk naar het ‘kleur’ gebruik in mijn interieur (wit, grijs en zwart)  vind ik blauw een mooie toevoeging. Vooral de vergrijsde blauwtinten matchen goed met het donkere grijs in mijn interieur. Ik denk meer  aan accessoires zoals kussens voor de bank of bijvoorbeeld  deze  mooie print ‘Above’ van Coco Lapine Design.  Het voordeel hiervan is dat je alles zo  weer vervangt als je de kleur weer beu bent. De blauwe bank rechtsonder vind ik echt een beauty maar om deze nu meteen aan te schaffen,………………

Een fijne week allemaal en laat jezelf niet gek maken op Blue Monday! | Carla


Foto’s van links naar rechts:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *