Kinderkamer vol natuur mo(nu)menten

Een kinderkamer is een van de leukste ruimtes in een huis om in te richten.  Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig dus dat maakt het extra leuk om van de kinderkamer een avontuurlijke en inspirerende speelplek te maken. In samenwerking met Ikea laten April and May zien, met als uitgangspunt het bos,  hoe je dit op een leuke manier kan doen. Ik ben alvast enthousiast.

kinderkamer

kinderkamer

kinderkamer

kinderkamer

ikea-kinderkamer-bos-bureau-1060x750

Bosrijke omgeving

Met het bos als thema, denk ik meteen aan hutten bouwen. Zo denken April and May er ook over want zij laten je zien hoe je van het bed een hut maakt door heel eenvoudig een lap stof over het bedframe te draperen. ‘Gooi’ het bed vol met kussens en (dieren) knuffels die passen in het thema. Heel simpel maar o zo leuk zo’n bosrijke omgeving voor zoon- of dochterlief.

Door gebruik te maken van veel bruin- en groentinten en zachte aaibare stoffen benadruk je de sfeer van een bosrijke omgeving. Voor het meubilair kies je uiteraard voor een houtsoort. Met een aantal zwarte toevoegingen zoals de krukjes, geef je het geheel extra kracht.

Nog een leuke tip van April and May, schilder op een oude boomstam een boter, kaas en eieren spel. Heel eenvoudig maar zo ontzettend leuk. Of ga met je kinderen naar het bos en verzamel bladeren, kastanjes en mooie takken. Een mooie stevige tak kan goed dienst doen als roede voor het ophangen van werkjes.  Was het maar altijd herfst.

Bekijk hier nog meer inspiratie voor de kinderkamer


Met dank aan April and May en Ikea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *