Slaapkamer make-over

Slaapkamer make-over

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik nog leuke ideeën had voor het restylen van een slaapkamer voor een elf-jarig meisje.  Zoiets hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen, ik heb immers niet voor niets een interieur blog. Dus bezocht ik nog diezelfde avond Pinterest voor de nodige inspiratie.   Dat was nog een hele klus, er is genoeg te vinden hoor maar vooral heel veel roze. En dat vinden de meeste elf-jarigen niet echt cool. Uitgaande van haar kamer zocht ik losse items die passen bij een meisje van die leeftijd.  Het gaat om een kleine maar lichte ruimte waar het bed, een hoogslaper, al aanwezig is.

Dat haar lievelingskleur groen is dat is je wellicht al opgevallen. In mijn eerste moodboard (ik ga ook aan de slag met zwart-wit items) kies ik voor pastel groen. Een perfecte kleur want in het drukke leven wat kinderen tegenwoordig hebben is groen een kleur die zorgt voor ontspanning en kalmte. Alvast handig voor het maken van een enorme berg huiswerk; )

Voor de muren zou ik kiezen voor een rustig maar vrolijk behang in dezelfde sfeer zoals op het moodboard.  De andere muur verf ik wit, zo houden we de kamer licht en ruimtelijk. Met accessoires zoals kussens, een plaid en een leuk vloerkleed maak je de sfeer compleet. Verschillende grijzen, donkerblauw, oranje en koper zijn kleuren die goed bij deze pastelgroen passen. Aan het plafond nog een mooie hangstoel van rotan en het chillen na het huiswerk kan beginnen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *