Ik blauw van jou

Ik blauw van jou. Als je mij op dit moment zou vragen naar mijn lievelingskleur komt blauw eigenlijk als eerste in mij op. Ik zie meteen de fronsende blikken in jullie gezicht.   Moet het geen zwart, wit of grijs zijn? Dat klopt, zeker als je mij al enige tijd volgt. Maar voor wie goed heeft opgelet, heeft vast gezien dat deze kleur vaker in mijn blog’s terugkomt. Als kind was ik al fan van blauw en,….. oude liefde roest niet.

blauw kristofer_johnsson_1201

blauw kristofer_johnsson_1201Denim Drift

Een team van Flexa specialisten heeft deze must-have kleur van 2017 samengesteld. Een palet van diverse blauwtinten onder de naam, Denim Drift. En hoewel blauw al vaker een trendkleur is geweest gaat het in 2017 vooral over vergrijsd blauw. En laat dat nou net een kleurenpalet zijn wat mij persoonlijk aanspreekt en niet onbelangrijk, wat goed past bij mijn interieurstijl,  Scandinavisch sjiek.

Vergrijsde tinten zijn minder intens doordat er meer zwart aan de kleur is toegevoegd. Dat maakt dat ze minder opvallend zijn en hierdoor meer rust uitstralen. Vergrijsde blauwtinten zijn goed te combineren met zwart, wit, grijs en goud.

Naast het feit dat deze vergrijsde tinten rust uitstralen heeft het ook iets sjiek en geeft het een soort luxe gevoel. Dat hangt natuurlijk wel af van de materialen die je kiest. Denk aan mooie fluwelen stoffen of een gecappituneerde bank. (zo een met knopen in de zitting of leuning)


Foto’s met dank aan Kristofer Johnsson | Elle Decoration UK 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *