Boekenrek van Muuto door Cecilie Manz

Onlangs presenteerde Muuto Design zijn nieuwe herfst | winter collectie 2016 en ik kan jullie vertellen, er zitten ook dit seizoen absoluut weer pareltjes tussen. Zelf viel ik als een blok voor deze Compile boekenkast van Cecilie Manz.

Boekenrek Muuto

Boekenrek MuutoBoekenrek of boekenkast?

Het is niet de eerste keer dat ik over Muuto Design een blogpost schrijf. Dat is uiteraard niet voor niets want wanneer je mij op de voet volgt weet je dat ik een grote liefde voor Scandinavisch Design heb. Enfin, even terug naar de Compile boekenkast. Ontwerper Cecilie Manz liet zich inspireren door het klassieke boekenrek, zo’n ijzeren systeem met houten planken. Daar is overigens niets mis mee, maar zeg nou zelf, dit ontwerp staat toch vele malen mooier in je woonkamer.

Eén plank of acht planken? Jij mag liezen.

Het Compile systeem bestaat uit losse buizen en planken en is gemaakt van gepoedercoat staal. Je bepaald zelf hoe je de planken wil schikken. Of je nu voor één of voor acht planken kiest. Persoonlijk zou ik het  zonde vinden om de kast volledig te vullen met boeken. Voor mij zou dit afbreuk doen aan het materiaal en het design.  Ik zou ervoor kiezen  om er mijn meest persoonlijke pronkstukken in te zetten. Natuurlijk ook  een aantal boeken, het blijft immers een boekenrek. Maar dan wel alleen de allermooiste.


Foto’s met dank aan Muuto

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *