De keuken heeft de toekomst!

ea941255df39d61eaf290c62207f38fe673551e90a05480cbcef82a1517ac45dmorabito_frenchbydesign_3

De keuken heeft de toekomst!

Maak eens een wandelingetje door een nieuwbouwwijk en je ziet alleen nog maar open keukens. Weg dus met de traditionele afgesloten keuken. De keuken van nu en van de toekomst wordt een verlengstuk van onze woonkamer.  Een leefkeuken waar iedereen graag aanschuift rondom het werkblad of het kookeiland. Afgeschermd van alle digitale media voor een echt gesprek.

De inrichting is minimalistisch,  handgrepen en bovenkastjes worden weggelaten. En wat mij niet verbaasd is dat keukens steeds duurzamer worden. Dus nog zuinigere apparaten. Daar kan niemand tegen zijn lijkt mij. Verder zien we veel natuurlijke materialen zoals marmer, hout, beton en graniet.

Ik kan hier stiekem wel van dromen. Zo’n enorme leefkeuken met openslaande deuren naar tuin of balkon. Heerlijk je krantje of de nieuwe VT Wonen lezen aan zo’n enorme tafel terwijl de zon naar binnen schijnt. Nu heb ik hiervan geen mooie afbeelding kunnen vinden maar de foto’s hierboven laten vooral het minimale zien; geen bovenkasten, geen handgrepen. En het materiaalgebruik zoals een gietvloer of een aanrechtblad van marmer of beton. Dat past helemaal bij mij. Natuurlijke materialen en strakke lijnen zodat het rust uitstraalt. Mooie accessoires en keukenapparaten brengen de sfeer. Als ik ooit mijn droomhuis mag inrichten,…………..


Foto’s van boven naar beneden:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *