Five Favourites | week 14

De overtreffende trap

Toen ik naar Amsterdam verhuisde was het lastig om woonruimte te vinden. Na lang zoeken vond ik in Oud West mijn eerste ‘officiële’, een tot woning omgebouwde zolder op de vierde verdieping. In een typisch Amsterdams pand met zo’n smalle voordeur en lange smalle trappen. Als je dan de zolder bewoont betekent dat elke dag vier trappen op en af. Boodschappen en wasgoed sleepte ik wekelijks naar boven. Niet altijd een pretje maar wat was ik er gelukkig. Inmiddels zijn we ruim zestien jaar verder en woon ik op tweehoog in een even zo leuke buurt. Een extra brede voordeur en een ruime wenteltrap. Niet te vergelijken met mijn vorige woning. En de boodschappen? Die zet ik nu gewoon in de lift.

Dat er verschillende soorten trappen zijn is duidelijk. Soms gewoon praktisch maar vaak ook heel bijzonder of bedoeld als statement. Neem bijvoorbeeld de glazen trap in de Apple Store die op meerdere locaties in de wereld hetzelfde is vormgegeven. Of de brede trap in de hal van het Tropen Museum die ook precies in de sfeer past.

Iedereen een zonnige en inspirerende week. | Carla


Foto’s van links naar rechts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *