Nog meer pareltjes op de Dutch Design Week

In mijn eerste blogpost over de Dutch Design Week liet ik jullie al kennis maken met een aantal jonge designers die bijzondere producten ontwerpen. Ook in mijn blogpost van vandaag laat ik jullie kennismaken met een aantal pareltjes. Na mijn bezoek aan het Piet Hein Eek terrein, vervolgde ik mijn route naar het klokgebouw, ooit door Philips gebruikt voor de fabricage van Bakeliet

DDW 23 600X800

Alicja Patanowska

Eenmaal binnen trof ik al vrij snel het ontwerp van de Poolse Alicja Patanowska,  met de naam ‘Plantation’. Een reeks van  porseleinen items voor het kweken van kruiden of sierplanten. Eigenlijk een soort mini kas. Ziet het er niet alleen gezellig uit? Je zet het porseleinen ontwerp in een met water gevuld glas, voeg hieraan toe het plantje van je keuze, et voilà. Je volgt het groeiproces en je hebt meteen een leuk resultaat.

 Alicja Patanowska | Plantation


DDW 21a 600X800

Alegria van der Zande

Nog zo’n pareltje op de Dutch Design Week is het werk van Alegria van der Zande. Alleen de titel van haar project is al prachtig. ‘Het Dagelijkse Bijzondere’.  het resultaat van deze techniek is zo puur. Zo perst zij planten of andere details uit de natuur op een leren ondergrond. Hiermee wil zij ons de dagelijkse  schoonheid van de natuur laten zien!

Alegria van der Zande | Het dagelijkse Bijzondere


DDW 20 600X800DDW 19 600X800

ShapeShifters

Deze bijzondere collectie vazen van Vivian Wierts is gemaakt van een semi transparante stof. Dit materiaal was meteen haar inspiratiebron voor deze ShapeShifter. Na grondig onderzoek  van het materiaal ontwierp zij deze prachtige vazen maar ook lampen en waxinelichthouders. Doordat het materiaal flexibel is kun je de vorm van je vaas of lamp aanpassen. Ik zeg: shape and shift.

ShapeShifters | Collection


Foto’s door vanswartopwit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *