Weer naar school

school 5school 6school 8school 2school 4

Weer naar school

Weer naar school,……als meisje van een jaar of dertien vond ik dat leuk en spannend tegelijk. Een nieuwe klas en een nieuw lesrooster. Dat lesrooster was elke keer weer spannend. Je wilde op vrijdag natuurlijk niet tot 16.30 naar school want dan begon je weekend wel heel erg laat. En het eerste uur beginnen met gymles op maandag ochtend,……liever niet. Het leuke vond ik elk jaar weer, de aanschaf van schoolspullen, lees: schoolagenda. (blijkt trouwens in dit digitale tijdperk nog steeds hot) Je wilde natuurlijk goed voor de dag komen met je nieuwe spullen want ‘you never get a second chance to make a first impression’

Het schoolgebouw was in die tijd zeker niet het belangrijkste voor ons pubers. Daarom hoop ik dat de pubers van het vmbo-college Panta Rhei in Amstelveen oog hebben voor een bijzondere school met een evenzo bijzonder interieur in Amstelveen. Panta Rhei wat zoveel betekent als ‘alles stroomt’,  ‘alles beweegt’ was voor designbureau i29 inspiratie voor het interieur ontwerp. Met dit in hun achterhoofd ontstond het idee voor een interieur met flexibel te gebruiken elementen.  Door hun vorm kunnen de asymmetrische, hoekige tafels op allerlei manieren aan elkaar worden geschakeld. Zo kan er individueel als in groepen worden gewerkt.

De gedichten (Erik Jan Harmens) in het linoleum en op het meubilair laten zien dat er meer momenten zijn waarop je kunt leren en inzichten op kan doen. Zo origineel, dan was mijn middelbare school eigenlijk best saai. En op afstand vormen deze gedichten grafische patronen. Evenals het meubilair past dit goed bij i29 want, zoals zij zelf zeggen,  ‘wij denken in structuren en ritmes.’ Hoe dan ook, met mijn liefde voor grafische vormgeving word ik hier erg blij van.


Foto’s: met dank aan Innsides

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *