Zelf groente en kruiden kweken met IKEA

De moestuintjes spaaractie van een bekende supermarktketen was ook dit jaar weer een groot succes hier in Amsterdam. Niet zo vreemd want niets is lekkerder dan je eigen verse groenten en kruiden eten. Maar ja, wat moet je als je niet bij deze bekende supermarkt-keten je dagelijkse boodschappen doet? Ik heb hier dé tip! Haast je nu zo snel mogelijk naar IKEA want zij hebben de VÄXER en KRYDDA serie waarmee je kunt stekken en kweken, in huis, tot een smaakvol eindresultaat. Extra fijn voor iedereen die in de stad woont en geen tuin of balkon heeft.

kweken met IKEA kweken met IKEAkweken met IKEA

Tuinieren voor jong en oud

IKEA heeft in samenwerking met Zweedse wetenschappers een betaalbaar en eenvoudig kweeksysteem ontwikkeld. Dat resulteerde in een kweekset KRYDDA en 18 verschillende soorten zaden, VÄXER. Ideaal voor iedereen die graag binnen zijn eigen groente wil kweken. Trouwens, niet alleen leuk voor jou als volwassene maar zeker ook een leuke en leerzame activiteit die je samen met je kinderen kunt doen. En je draagt bij aan een duurzaam leven en een gezonde leefstijl. Altijd goed!

De kweekset is zo gemaakt dat het weinig ruimte in beslag neemt. Wanneer  de zaden zijn gekweekt tot kleine stekjes ga je over tot het opkweken hiervan in de kweekbakken.  De kweekbakken zijn er met en zonder deksel al dan niet voorzien van led-verlichting. Daarna is het alleen maar kijken hoe de verse kruiden en groenten groeien voordat ze in de soep gaan,……Eet smakelijk.

Lees hier meer over binnen tuinieren.


Foto’s met dank aan IKEA 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *